Bij Toerismepoort Klok & Peel starten niet alleen diverse fiets-, wandel- en rolstoelroutes, er is ook aantal bezienswaardigheden in de directe omgeving.

museum vanuit de lucht

Natuurlijk Museum Klok & Peel, een museum dat twee collecties herbergt. Namelijk de grootste collectie luidklokken ter wereld en de collectie Peel over de natuur- en cultuurhistorie van dit bijzondere natuurgebied. Niet voor niets wordt Asten het klokkendorp in de Peel genoemd. Vóór of na je wandel- of fietstocht is het museum een mooie aanvulling voor een compleet dagje uit. Natuurlijk kun je in het museumcafé ook lunchen, koffie drinken met iets lekkers erbij, of een aandenken kopen in de museumshop. Museumcafé en museumshop zijn vrij toegankelijk. Voor meer informatie: www.museumklokenpeel.nl.

Beiaard peyke

Tegenover het museum ligt het Pieterse Planetarium en de Jan Paagman Sterrenwacht. Deze zijn op afspraak te bezoeken. Ook zijn er regelmatig publieksavonden, bijv. rond 12 augustus als er vallende sterren te zien zijn. Voor meer informatie: www.sterrenwachtasten.nl.