Proef de Peel – Noordelijke lus

Afstand: 57 kmproefdepeel
Start- en eindpunt: Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15 in Ospel-Nederweert.

Deze fietsroute laat je kennismaken met de ‘smaakmakers van de Peelstreek’: de lokale boeren, tuinders en winkeliers die hun verse producten rechtstreeks van het land aanbieden. Je vertrekt bij Buitencentrum De Pelen en fietst in noordelijke richting in een grote lus rondom Nationaal Park De Groote Peel. Terwijl je geniet van het typische peellandschap,fiets je langs plekken waar heerlijke verse streekproducten worden aangeboden, zoals asperges, aardbeien, scharreleieren, kaas, tomaten of het bijzondere varkensvlees van de Bonte Bentheimers.

Verzamel onderweg de lekkerste producten waarmee je thuis een heerlijke maaltijd kunt bereiden. En vind je jezelf geen top chef? Laat je dan inspireren door de recepten die speciaal voor deze route door Kookstudio ZININ zijn amengesteld.

Proef de PeelJe kunt onderweg pauzeren in het museumcafé met buitenterras van Museum Klok & Peel, Asten of bij mooi weer op het terras van de Berkershoeve. Zorg dat je wat contant (klein)geld op zak hebt. Verder is het handig een fietstas bij je te hebben. Bij warm weer is een koeltas met koelelement een aanrader.

 

 

Bron: http://www.fietsenenwandelweb.nl
Routebschrijving en download naar GPX : http://www.fietsenwandelweb.nl/route/view/291538/Fietsroute-Proef-de-Peel-Noordelijke-lus.nl
Naar startpaginaVorige paginaFietsroute Boomen, Beuven en Beiaardroute