Met Willems’vaart door de Peel

Fietsroute met als thema de cultuurhistorie in de Peel.

Deze fietsroute laat de fietser nader kennis maken met de rijke cultuurhistorie van het Peelgebied aan zowel de Brabantse als Limburgse kant van de Peel. De fietsroute, die voert door het peelgebied aan weerszijden van de Zuid-Willemsvaart in Asten, Nederweert en Someren, heeft de naam “Met Willem’s vaart door de Peel” meegekregen. De route doet vier toeristische trekpleisters in het gebied aan.  Dat zijn Museum Klok & Peel, Asten, Buitencentrum De Pelen (tot voorkort Mijl op Zeven) in Ospel, Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind en de toekomstige Natuurpoort Keelven/Heihorsten in Someren.Met-Willemsvaart-door-de-peel-foto
De fietsroute is zodanig ingericht dat er niet alleen aandacht is voor cultuurhistorisch interessante zaken, maar ook voor natuur en landschap en het toeristische bedrijfsleven in het gebied (agrotoerisme/horeca). De toerist wordt wegwijs gemaakt door middel van een informatiegids, waarin de route wordt beschreven en cultuurhistorische informatie staat aangegeven.
Deze fietsroute is tot stand gekomen met medewerking van de Heemkundekring De Vonder, IVN Asten-Someren, Museum Klok & Peel  Asten en diverse ondernemers en organisaties op het gebied van recreatie, toerisme en horeca, financieel gesteund door de drie gemeenten
De cultuurhistorische informatie is op professionele wijze ingebracht door het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Door deze recreatieve knooppunten te koppelen binnen een fietsroutestructuur wordt het toeristisch product in de Peelregio kwalitatief versterkt.De fietsroute is zodanig ingericht dat er niet alleen aandacht is voor cultuurhistorisch interessante zaken, maar ook voor natuur en landschap en het toeristische bedrijfsleven in het gebied (agrotoerisme/horeca). De toerist wordt wegwijs gemaakt door middel van een informatiegids, waarin de route wordt beschreven en cultuurhistorische informatie staat aangegeven.

Het inrichten van de fietsroutestructuur tussen Asten, Nederweert en Someren draagt bij aan de verdere toeristische ontsluiting van het gebied rondom de Groote Peel en aan de versterking van de lokale economie en werkgelegenheid. Dat het belang hiervan wordt onderkend door de besturen van de drie gemeenten moge blijken uit het feit dat zij het project financieel hebben mogelijk gemaakt.

De fietsroute is verder tot stand gekomen met medewerking van de Heemkundekring De Vonder, IVN Asten-Someren, Museum Klok & Peel  Asten en diverse ondernemers en organisaties op het gebied van recreatie, toerisme en horeca. De cultuurhistorische informatie is op professionele wijze ingebracht door het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

de GPS versie van de route vindt u op: http://www.gpswalking.nl/wandeling.php?gw_id=505

 

Naar startpaginaVorige paginaFietsroute Boomen, Beuven en Beiaardroute